Warden Hilltop Community Centre

Toronto, Ontario

Client

  • City of Toronto

Project Size

  • 25,000 sq. ft.

Completion Date

  • Occupancy June 2011

Strategically sited as the focus of a new subdivision, the Warden Hilltop Community Centre is fully integrated into its park setting. Through its network of new pedestrian walkways, it knits together both new and existing residential neighbourhoods and connects to large expanses of green space. A large portion of the centre is embedded within the new park, offering its accessible green roof as an extension of the landscape. The centre includes a double gym and a variety of meeting, activity, recreational and multi-purpose spaces flexibly designed to optimize programming potential. This sustainable project targets LEED silver, and employs many energy efficient practices including a geothermal/heat pump mechanical system and solar panels.