Lambton Hall Student Residence

Guelph, Ontario

Client

  • University of Guelph

Project Size

  • Addition: 2,330 sq. ft.
    Renovation: 33,720 sq. ft.

Completion Date

  • 2006

Lambton Hall is characteristic of the University of Guelph's many modernist concrete structures built in the early 1970’s. The mandate of this renovation project was to revitalize the building - its main entry, lobby, lounges, offices, and residence rooms. The existing exposed concrete structure and oak slat paneling were retained for their “good bones”, and were used as a basis for adding new, more contemporary elements such as a copper entry canopy, a new main stair, improved lighting and an updated barrier-free reception area. The renovations also involved the introduction of a vibrant colour palette for the refitted student washrooms and kitchens.